Българите трябва да знаят, че за съжаление, всички ние ще платим, затова, че се подведохме по лъжите на Станишев и компания. Такъв коментар даде лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от „Фокус” и посочи опасението, че тепърва европейските траншове ще спират заради нестабилната политическа обстановка.

Той обясни, че въпреки лошото усвояване на евросредствата България все пак е договорила повече пари. „Сега, когато виждат нестабилната политическа обстановка, неумението да се управлява, изцяло роднинските назначения и назначенията на приятелски кръгове в това правителство, един по един, за съжаление, траншовете към България ще спрат. За съжаление, след това и ние няма да можем да възстановим тези пари, те са безвъзвратно изгубени за българския народ”, коментира бившият премиер.

Лидерът на ГЕРБ смята, че това е причината премиерът Пламен Орешарски да иска да вземе заем и да актуализира бюджета –„защото, когато губиш тези пари, отнякъде те трябва да се компенсират, а това може да стане от вътрешния бюджет.”

„Кръв ми капе от сърцето, като знам колко са важни тези субсидии за българските зеленчукопроизводители, за българските зърнопроизводители, пчелари. Когато виждам как с лека ръка, поради некомпетентност, некадърност, се губят тези пари, договорени от мен, не мога да се зарадвам”, коментира още Бойко Борисов.

Борисов отново припомни изградените инфраструктурни проекти по време на управлението му. Той каза, че построеното от него ще остане за дълги години, а в следващите години няма да се откриват „нито южни тангенти, нито метро, нито Дунав мост 2.”„Тракия” и „Люлин” ги направихме; ще довършат двата лота на Яна и на магистрала „Струма” и толкова”, коментира председателя на ГЕРБ.

По повод на понижените средства за развитие на селските райони, Борисов коментира, че това ще е само началото.
„Всичко това струва пари на данъкоплатците. Всеки ден на това правителство, означава десетки милиони преки загуби, които отиват в българските граждани. Колкото повече си ги търпят, толкова повече пари ще губят. И процесите са необратими. Аз съм ги договорил тези средства на Европейския съвет – вече ги няма”, каза Борисов