На среща с Реформаторския блок лидерът на ГЕРБ предрече, че предсрочни избори може да има октомври-ноември, когато се обсъжда бюджетът за 2015 г. „С голяма доза оптимизъм заговорих за избори 2 в 1. Лъжейки гражданското общество, правят уж предизборен дебат, Изборен кодекс, който не отговаря на очакванията на обществото. Никой не говори за европейски дебат. Загубил избори веднъж, два пъти, Станишев се държи като победител”, констатира Борисов.

Според председателя на ДСБ Радан Кънев трябва да се избере спокойна, разумна дата за предсрочни избори след Евровота, тъй като перманентната предизборна кампанията в страната в последните месеци отнела работата на 10 000 българи и довела до драматичен спад на инвестициите.

Срещата между ГЕРБ и Реформаторския блок се проведе пред медиите и продължи около един час, като беше обсъдена най-вече идеята на реформаторите за общо европейски енергиен съюз. Меглена Кунева и Радан Кънев поискаха от ГЕРБ да гарантират, че евродепутатите на Борисов ще настояват за формирането на подобен съюз, на който България да бъде основател заедно с Полша.

Според реформаторите Брюксел трябва да се обедини около обща енергийна политика и да преговаря по този начин с Москва, което би означавало много по-евтини доставки на газ за Европа. В отговор Бойко Борисов посочи, че в Европа има съпротивление на подобна идея, тъй като големите западни компании участват в доставките на газ от Русия и си пазят интереса. Борисов наблегна на възможността България да бъде износител на газ чрез находището "Хан Аспарух" в Черно море, където има огромни залежи.

„Аз отговарям за ГЕРБ, не отговарям за ДПС. Никога не се бъркам в работата на другите партии. Ще направим всичко възможно да ги победим. На 26 май ще знаем кого харесват повече. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира кандидатурата на Делян Пеевски за евродепутат.

„Моята работата е да направя листата на ГЕРБ такава, че да е не само конкурентоспособна на останалите, но и да бъде най-добрата”, посочи Борисов. На въпрос дали Пеевски е конкуренция, той каза, че всички партии са конкуренция.