Или вървите в правия път, или пара няма. Какво по-ясно да кажа. Имаме съседи, които философстват много. Виждате какво им се случва, и цял свят иска да им помогне, а за България няма кой да си мръдне пръста. Това заръча на кметовете премиерът Бойко Борисов по време на дискусия за ОП „Околна среда”.

"Дребни игрички на кмета с ВиК шефа, дали от ГЕРБ, БСП или, РБ, този кмет с този шеф на ВиК ще ги сложим на плакат и ще знаят, че няма да получат пари, защото играят двамата", заяви Борисов ден, след като по улиците на София се развихри истинска пропагандна война срещу поддръжниците на съдебната реформа.

"Не ме интересува кой чии кмет, аз говоря за всеки кмет, ЕК е казала ясно какво трябва да се направи-всички кметове, на малки или големи на населени места по линията на различните програми са ходили поне 10 пъти в Брюксел", заяви Борисов.

Съдебно-реформаторско

Води се някаква престрелка-абсолютно безсмислена и неустройваща, най-вече обществото и хората, блокираща тази реформа, някаква междуличностни отношения, които се развиват между хора от кабинета и от ВСС, коментира Борисов.

"Да се стигне до там, че да ме кани днес ВСС да ходя на заседание. По каква работа да ходя? Ако не отида, ще кажат-той не ни уважава, ако отида-ще кажат, ама каква му е работата на премиера да ходи във ВСС", коментира премиерът.

„Имам рядката привилегия да не гледам телевизия, да не слушам, защото съм емоционален човек и ще изригна, защото знам много повече от всички останали” – така премиерът Бойко Борисов коментира въпрос за насрочения за довечера протест против главния прокурор Сотир Цацаров

Той отбеляза, че когато за опозицията се говори, че са мафия, некадърници или психически луди, няма как да очакваш да подкрепят реформата. "Те няма да го направят", допълни премиерът Борисов.

По думите му в момента най-важното е да има консенсус около конституционните промени, като за целта трябва да се говори с партиите извън управлението.

Борисов припомни, че във времена, когато е бил поставен под натиск, партията също е била под натиск, най-важните хора, включително и той, са били разкарвани по прокуратурата: "Тогава не съм си позволил да дам или кажа една лоша дума, заради организацията, наречена прокуратура. Забранил съм и по линия на съда да се казва”.