Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с канцлера на Германия Ангела Меркел на конгреса на Християндемократическия съюз (ХДС) в Берлин, съобщи пресцентърът на ГЕРБ.

Борисов запознал Меркел с политическата обстановка в България и я информирал, че ГЕРБ влиза в предизборната кампания за Европейския парламент със силни и подготвени кандидати за евродепутати.

Ангела Меркел пожелала успех на Бойко Борисов и на ГЕРБ на изборите. Председателят на ГЕРБ уверил германския канцлер, че партията ще положи всички усилия, за да реализира максимален резултат на европейските избори, за да може най-голям брой депутати от България да се присъединят към групата на ЕНП в новия Европейски парламент.

Бойко Борисов се срещна и с еврокомисаря по енергетика Гюнтер Йотингер на конгреса на ХДС в Берлин. Срещата бе по молба на еврокомисаря. Той поискал Бойко Борисов да го запознае с последните промени в Закона за енергетиката в България. Борисов информирал в подробности Йотингер за приетите на първо четене в Народното събрание промени в закона, се казва в съобщението на пресцентъра на ГЕРБ.

Председателят на партията се срещна още с председателя на ЕНП Жозеф Дол и кандидата на ЕНП за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, както и с редица депутати от фракцията ХДС/ХСС по време на конгреса на Християндемократическия съюз на Германия в Берлин.