Преди най-тежката финансова криза, не дадохме нито една банка да падне. Мина кризата, дойде Орешарски, веднага се строполи, което ни коства 3.6 млрд. до снощи. Над 100 000 вложители са си взели парите от КТБ, благодарение на това, че има правителство и сме го направили. Това са три магистрали „Хемус“ от София до Варна.

Това сравнение направи премиерът Бойко Борисов на форум във Варна.

По думите му това е резултатът от направеното за година и половина от експеримента „Орешарски“.   „Затова си тръгнаха. И в БСП и в ДПС има и умни хора и разбраха, че така вече провалят държавата, че после вече ще е непоправимо“, допълни Борисов.

Предизборно

„Кметът на Варна Иван Портних и екипът му тръгнаха малко бавно, но практиката показва, че през втория мандат на кметовете започват да работят. Там където ГЕРБ има два мандата, са най-добрите градове за живеене”, коментира Борисов.

Бойко Борисов посочи, че от близо 30-40 години нищо съществено не е било направено в града и това си личи по текущите ремонти, които се извършват на някои от възловите булеварди в града.

„В София над 45 детски градини бяха приватизирани и изчезнаха. Цели квартали останаха без детски градини. Откакто аз станах кмет и после Фандъкова имаме над 100 нови детски градини“, посочи още Борисов.

По думите му през август ще бъде пуснат и завода за битови отпадъци в София.

„Като станах кмет, столицата имаше само 20% канализация. Сега са над 80%. Това е управлението на ГЕРБ“, допълни Борисов.