Правителството ще прибегне и до Божията помощ в борбата си с природните бедствия у нас. Това става ясно от стенограмата от днешното правителствено заседание, публикувана от Правителствената пресслужба.

Премиерът Бойко Борисов съобщава за искане на Светия синод делегация да пътува до Йерусалим на Велика Събота за пренасяне на благодатния огън.

„Някой против? Пиша „да“. Московски, да се осигури транспортът и там да се помолят да спрат тези свлачища, наводнения и бедствия…, макар че този път Господ ни предупреди – нямаше жертви с тези свлачища”, разпорежда се министър-председателят.

Иначе, в рамките на заседанието става ясно, че за месец и половина от началото на годината са се образували нови 26 свлачища. По думите на строителния министър Лиляна Павлова, това е повече от средногодишния брой за цялата страна.

Тя изразява опасенията си, че в резултат на предстоящото снеготопене проблемът значително ще се задълбочи през пролетта и началото на лятото, а Бойко Борисов изисква без оглед на стойността да се предприемат всички възможни мерки за предотвратяването на възможни бедствия.