Пожелавам на БСП да си изберат лидер, който да може да си управлява партията. Това каза в Царево лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „И да седнем и да сложим на масата всичко, което има, защото на мен ми е най-лесно. Сега съм опозиция, след октомври ще оставя пак партията в опозиция. Щом така са били добре финансово-икономическите показатели, ще ги оставя октомври-ноември да управляват пак ДПС и БСП. Да ги бият хората с камъни, защото тогава първото, което ще направят е да актуализират с 5 млрд. бюджета“, допълни Борисов.

По думите му интересът на партия ГЕРБ е „да ги остави да се сринат, но те сриват с това и държавата”. „В същото време, когато тръгнем да искаме малко разумни неща да направим, почват да ни прешиват – дали ДПС, дали някой друг. Това не е честно, не е морално. Година и половина те се целуваха, прегръщаха, яздиха ни с всякакви комисии, с всякакви гадости и простащини”, възмути се Борисов.

Партньорства и рискове

Запитан дали може да има партньорство между ГЕРБ и патриотичното обединение около НФСБ, той припомни, че е е работил с Красимир Каракачанов и Ангел Джамбазки, който 4 години е бил общински съветник от листата на ГЕРБ. „Пожелавам на всички успех и аз съм заявил, че ще се съобразя с волята на народа, кой както ни подреди. Ако го направят и другите ще е добре, ако ли не – рискът е в средата на октомври отново да има служебно правителство и да влезем в зимата вече не разнебитени, а нямам думи, с които да опиша този апокалипсис, който ще последва“, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира пред журналисти, че не вижда сфера, в която правителството да е постигнало успех. „Няма такава, точно обратното – социална, икономическа, финансова, политическа – тотален срив. Виждате, че в парламента се карат като цигани вече. Една година се целуваха, една години митинги правеха на Орлов мост, една година „Атака” ги подкрепяше. Изведнъж последната седмица решиха да се правят на опозиция. Това ще остане в историята на политиката на България – мандатоносителят да бяга от парламента, да няма кворум заради него. Мандатоносител да не иска да си подкрепи бюджета на собственото правителство”, каза Борисов.

„Такова падение на БСП аз не мога да си представя и никоя друга партия не е изпадала в подобно положение”, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Аферата "КТБ"

„Нито ГЕРБ, нито аз, нито моите роднини имаме кредити в КТБ, за да ни слагат под един кюп. Ние толкова заварихме и ако ги бяхме дръпнали веднага, щеше това да се случи преди 4 години. Затова ние започнахме постепенно да намаляваме парите там. Служебното правителство взе правилно решение и постепенно парите станаха до 5%. Факт е обаче, че банката изпадна в това състояние в момента, в който бяха намалени парите”. Това каза в интервю за предаването на bTV „120 минути” Бойко Борисов.

Според него опитът да се изкарат всички политици еднакви покрай КТБ е абсолютно грешен. „Да се казва: „Всички са маскари“ не съм съгласен. Не може всички да ни слагат в един кюп”, възропта Борисов.

“Аз разбирам огромните усилия, които виновната за всичко в момента партия – БСП, се опитва да се измъкне от тази целувка с ДПС. Все пак нека не забравяме, че те още са в коалиция, а и три пъти в своята съвременна история бяха в коалиция с ДПС. Умереният тон, който водим в момента с ДПС, е само и единствено заради етническия мир“, каза още лидерът на ГЕРБ.