Няма да отида в ДАНС, за ме разпитват по сигнала за подслушване. Аз затова съм го подал този сигнал – прокуратурата да възложи на надлежните органи да открият тези, които превръщат дома ми в „Биг Брадър”. Това е задачата, а не да ме викат да правят панаир в ДАНС – и аз няма да отида. Това заяви лидерът на ГЕРБ пред младежката организация на партията в Силистра.

„А вие, както и журналистите могат да ме питат – вие с Първанов ще правите ли коалиция, няма ли? Както ви отговорих - няма, няма, няма, няма”, зарече се за пореден път Бойко Борисов. На него му бил интересен друг разговор, който действително се състоял – този между Пламен Орешарски и Алексей Милер преди старта на „Южен поток”.

„На мен ми е интересно примерно какъв е бил разговорът на шефа на „Газпром” с премиера. Обаче няма къде да го прочета – за тези работи няма флашки. Или как се правят шефове на агенции. Изглежда, че упреците към нас, че ГЕРБ е подслушвал – пък няма за един излязъл, дори някакво внушение няма, че е излязъл. А за нас непрекъснато”, добави бившият министър-председател.

Той директно посочи като единствения възможен коалиционен партньор на ГЕРБ Реформаторския блок. "Не с всичко там сме съгласни, но с тях може да се разговаря, те са ни най-естествен партньор - само с тях ГЕРБ има допирни точки".

Пред МГЕРБ Борисов каза още, че го „ударил ток” като видял заглавията в пресата за нови 3 милиарда лева дълг. „Лятото - 1 милиард , НЕК – 1, 2 ,3 милиарда. Аз вече не мога да сметна - колко са милиардите. Вие ще ги връщате. Нали много обичат да говорите за младите хора. Младите хора ще ги връщат, ама ще ги връщате с лихвите. На толкова милиарди - лихвите са милиард. И ще работите да ви пукат ушите, за да върнете на Станишев, Орешарски и Местан откраднатите пари”, заяви Борисов.

Оказа се, че БСП са излъгали цялото общество по най-бруталния начин, изтъкна още политикът. „Когато давах оставката, си викам - ако могат да създадат 250 000 работни места, а ние не можем или ако могат да свалят цената на тока, а ние не можем – да го направят. Затова се дръпнах, казах им – ще ви дам един глас от нас. Оказа се, че са излъгали. Много им е силна пропагандата. Видяхте опорните точки на Моника. Аз съжалявам, че говоря за жената на Станишев, но всъщност тя им държи партията. Нейните опорни точки и нейните sms-и към техните депутати и ръководство излизат, затова съм принуден да я цитирам. Тя им дава 3-4 неща, които трябва да повтарят всеки ден, и всички вкупом почват да ги приказват. Всички от БСП почват в един глас: Първанов – предател, Станишев – демократ, Борисов – лош, еди кой си – добър. Говорят едно и също”, посочи той.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи предположение за предсрочни избори през октомври и заяви, че управляващите могат да „инсценират" сваляне на правителството. С това Борисов обясни забавянето на работата за приемане на нов Изборен кодекс.

„Умишлено БСП и ДПС мотаеха парламента да направят нов закон или да променят стария, ако не им харесва, но умишлено не го правят", каза Борисов. Той заяви, че ГЕРБ започва да подготвя проекти за закони, които да представи пред избирателите.

„Аз искам за следващото ни управление да имаме готови проекти за закони и съм убеден, че хората ще ни вярват повече - ние като партия трябва да убедим хората с прагматични действия", посочи Бойко Борисов.