“Горчиво ще се каят българите за това, че държат Станишев на власт, горчиво”. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти, след като разгледа новоизградената спортна зала на 88 СОУ ”Димитър Попниколов” в София. „По думите му това управление вече не е популистко, а престъпно. То няма нищо общо не само с експертизата, а дори със здравия разум”, каза лидерът на ГЕРБ.

Той беше категоричен, че правителството вече има 890-900 милиона лева пасив и няма да изпълни нито едно обещание. „Нашето правителство даваше пари на всички кметове без значение от коя партия са избрани, заяви лидерът на ГЕРБ. Не може двумилионен град да няма инфраструктура, спортни зали и училища. Хората в селата с двадесет жители също са важни, но първо трябва да се грижим за големите населени места”, посочи Борисов.

„ДПС да прави спортни зали и училища за малките села, ние да правим за големите, и така върви държавата”, обобщи Бойко Борисов. "Не като Станишев – нищо да не прави. Вика „Честит 1 май трудов празник”. Празник било. Ти не си работил, ти какво работиш", каза още лидерът на ГЕРБ.