Всеки глас за БСП вече е глас за ДПС. Това каза на пресконференция в централата на ГЕРБ председателят на партията Бойко Борисов.

„БСП и ДПС са една партия, целувката им на Орлов мост не е случайна. На хората им омръзна от политическо говорене, затова се опитвам, с прагматични средства и начини. Една дума от казаните сега не е свързана с политика”, заяви Борисов.

Според него присъствието на Лютви Местан вчера на конгреса на БСП не е случайно. „Те показаха, че са една партия и на изборите ще преминем към член 1, който беше премахнат от Конституцията, за една партия, едно правителство. И действително, срещата с Янукович на Орешарски може да изиграе решаваща роля”, каза още Борисов по повод факта, че премиерът седеше на една маса след откриването на Олимпиадата в Сочи с украинския президент.

Борисов заподозря, че след изборите АБВ и БСП ще се съберат. „Ако нямаше АБВ, разочарованите от Станишев щяха да гласуват за ГЕРБ. Сега ще гласуват за АБВ и нищо от център ляво няма да отида в център дясно”, обоснова се той.

Лидеът на ГЕРБ призова управляващите още веднъж да преценят дали да не се срещнат с Националното сдружение на общините. Кметове от ГЕРБ се оплакаха, че са ощетени откъм пари от бюджета и настояха за срещата.

„В големите населени места живеят и хора, които са гласували за ДПС, БСП и други партии. Парите за данъците и БВП отиват от 80 % от големите градове. Неслучайно изпратих вежливо писмо (защото имам практика няколко пъти) до Чобанов и Орешарски, но разбрах, че той бил на важна среща. С Янукович”, заяви Борисов. Той изрази опасение, че проектите за общините ще бъдат разбити на малки проектчета, за да може след това средствата да бъдат трудно проследени.

"В големите градове живеят хора, които плащат данъци и би било справедливо да получат средства", каза още Борисов и даде пример с Южната дъга, която "не е на ГЕРБ, а на всички граждани на София".