В отворено писмо партийни организации от цялата страна поискаха да бъдат отстранени Цветан Цветанов, Искра Фидосова и ковчежника на партията Цветомир Паунов.

Най-популярното лице от групата на искащите оставки е Иван Петров - бивш депутат от ГЕРБ от Хасково и бивш началник на хасковската полиция. Днес той и останалите подписали писмото до лидера бяха извикани на среща с ръководството.

„Ние не сме глупаци, нито идиоти. Видяхме тежката артилерия с най-големия рейтинг - Лиляна Павлова какво се получи, пълен разгром в Стара Загора”, коментира Петров.

Разговорите с недоволните продължиха повече от два часа. За да бъде потушено напрежението в Хасковската организация, старият местен лидер бе сменен с Делян Добрев.

„Не бих казал, че има бунт. Има хора с различни мнения като във всяка друга партия, коментира самият Добрев.

„Срещата мина в доста горещ тон. Казаме си неща, които не са за общата аудитория, поне си ги казахме в очите. Имаше много затаени истини, имаше неща, които Борисов не ги знаеше”, заяви обаче Иван Петров.

Резултатът от разговорите е, че оставка на Цветанов няма да има. „Срещам се с областинте структури, за които не съм имал място, някъде има междуличности на други места не съм им е обърнато внимание. Искат оставката на Цветанов и Фидосова? Не, те искаха повече внимание от мене, оказано им е и смятам, че нещата ще се нормализират”, информира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Подписалите писмото обаче заплашват, че ще напуснат партията и ще подкрепят нов политически проект. „Живеем в демократично общество, всеки има право на виждане и мнение, всеки има право да прави каквото иска”, гласеше мнението на Цветан Цветанов.

Веднага след срещата той тръгна на срещи със стктурите на ГЕРБ в страната.