Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще се срещне с генералния директор на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) Джовани Кеслер в сряда в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на партията.

Обикновено подобни срещи се провеждат с представители на висши държавни ръководни постове, на какъвто Цветанов не е от края на февруари, когато правителството подаде оставка.

Заместник-партийният лидер ще участва и в конференция „България на кръстопът – актуални вътрешнополитически предизвикателства“, организирана от фондация "Ханс Зайдел", която изразява публично подкрепата си за ГЕРБ. Макар че вече не е вътрешен министър, Цветанов ще анализира актуалните процеси в България и шансовете и рисковете за вътрешно- и външнополитическото развитие на страната в качеството му на бивш такъв.

В дискусията ще вземат участие още експерти и представители на ЕС като председателят на Групата на ХСС в Европейския парламент и член на УС на Фондация „Ханс Зайдел“ Маркус Фербер, заместник-председателят на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер, началникът на кабинета на баварския министър по федерални и европейски въпроси д-р Габриеле Щаунер, уточняват от пресцентъра на ГЕРБ.

В рамките на визитата Цветанов ще се срещне и с европейски депутати от групата на ЕНП в Европейския парламент.