На този етап МВР не предвижда назначаване на лица на трудови правоотношение за изпълнение на дейности по охраната на границата. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в отговор на въпрос свързан с назначаване и командироване на служители по границата с Република Турция, предаде Фокус.

„Със заповед от 10 март 2015 година са обявени конкурси за постъпване на държавна служба в МВР за 100 щатни бройки“, обясни Бъчварова.

Министърът посочи, че новоназначените служители в Смолян ще бъдат разпределени в Ново Село, където миграционния натиск много силен.

„По отношение на съвместните дейности на служителите на МВР и на Министерство на отбраната те са започнали на 27 април. В изпълнение на съвместна заповед българската армия оказва логистична подкрепа на МВР по охраната на границата“, заяви Бъчварова.

Тя каза, че с оглед на повишаването на миграционния натиск по границата, МВР предвижда да бъдат командировани полицейски служители от други областни дирекции на МВР по границата.