"Атака" постави ултиматум на управляващите и обяви, че ако не се приемат 10-те изисквания на националистит, партията ще решава дали да остане в парламента или да го напусне. Пред журналисти в парламента Волен Сидеров подчерта, че предложенията са "истинските национално отговорни решения" и ги изброи:

1. да паднат новините на турски език;

2. да бъдат подновени действията на правителството по тракийските имоти;

3. декларация, която да отмени декларация от 2012 г. за Възродителния процес;

4. да се признае геноцидът над българите в Османската империя;

5. да се въведе 0 процента ДДС върху лекарства и учебници;

6. да се премахне плоският данък;

7. да се развалят договорите с ЕРП-ата;

8. да се развалят договорите за концесия на злато;

9. поправка в Закона за бюджета и ДОО, според която от 1 юли 2014 г. минималната пенсия да е 500 лв.;

10. поправка в Кодекса на труда, според която минималната заплата да е индексирана със средноевропейската.

„Ако не бъдат приети тези предложения, ще направим нашите заключения и те няма да бъдат ласкателни за този парламент и неговата конфигурация, и ще вземем решение дали да бъдем част от този парламент или не”, обясни Сидеров. От ГЕРБ заявиха по-рано, че ще напуснат парламента, ако и групата на "Атака" го направи, "с което да се сложи край на тази агония".

Сидеров съобщи, че от групата внасят и предложение за промяна в Закона за вероизповеданията, с която щял да се реши въпросът с имотните претенции на мюфтийството.

Сидеров се закани от „Атака” да изнесат на гръб вътрешния министър от сградата на МВР, защото не се справял. „Постът на вътрешен министър трябва да е в ръцете на "Атака" и само тогава ще има сигурност и ред по улиците на България”, смята Сидеров.