Сега вече виждам съглашателството. Борисов каза, че ще подкрепя Орешарски. Кой ще подкрепя Орешарски? Борисов. Аз не съм казвал, че ще подкрепям Орешарски, нито Бадемов, нито Лешников. Аз няма да подкрепям фигури, аз няма да подкрепям силуети, харизми. Аз ще подкрепям само действия в интерес на българския народ. Това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров от парламентарната трибуна.

В силно емоционална реч Сидеров обясни многократно, че няма да подкрепя никакво правителство, излъчено от този състав на парламента. Той се скара на присъстващите в залата дипломати, които с "надути бузи" само повтаряли "реформа, реформа, реформа", а не се интересували как живеят българските граждани. В същото време определи речта на президента като "дъвка".

В характерен стил Сидеров предложи на останалите депутати да направят заплатите си в размера на  минималната работна заплата.

През 2005 казах, че българският национализъм е незаобиколим фактор в политиката. Прав ли бях? Предупреждавам и съветвам ръководство на ГЕРБ да не спекулира с никакви тройни коалиции, защото ще се сблъска с твърдия отбор на „Атака”. Тепърва ще опознаете страданието. Престанете с глупостите, спекулациите и интригите си. Достатъчно ги правихте по времето на вашето управление. Достатъчно купувахте депутати. Достатъчно мамихте, грабихте и рекетирахте българския народ и бизнес”,заяви Сидеров.

„За мен тази част от залата (посочва местата на ГЕРБ) заедно със служебния кабинет, начело с лицето Райков, са обекти на прокуратурата и следствието, нищо повече”.

„Преди три месеца ГЕРБ абдикира. „Великото” ръководство избяга от отговорност, а сега говори за отговорност. Аз, г-н Сидеров, винаги съм заставал с лицето си, когато правя нещо. Никога не съм се крил, като вас, когато купувахте депутати”.

„Престанете със спекулациите, престанете с интригите и си дайте ясно съзнание какво направихте”.

„Българският народ е много мъдър. Той не даде властта нито на ГЕРБ, нито на БСП. Той постави „Атака” като свой коректив, като своите очи и уши. И ние ще бъде този коректив”.

Публикуваме останала част от силно емоционалната реч на Волен Сидеров:

„Аз ще подкрепям само действия в интерес на българския народ. Така пише в клетвата, която преди малко всички Вие произнесохте. Нали я произнесохте тази клетва, или тя не важи нищо за Вас? В интересите на българския народ, колко пъти Ви казах от тая трибуна тук. Следвайте интересите на българския народ, иначе ще паднете и ще боли. Не, хилихте се точно, както сега, все още се хилите самодоволно.

Колко пъти Ви казах, работете за доходите на българския народ? Работете, за да изгоните монополите. Изгонете тези чужди фирми, които изнасят златото на България и печелят милиарди. Не, Вие се хилехте самодоволно и смятахте, че сте вечни и непоклатими. Сега усмивките Ви леко, полеко ще замръзват. Особено когато ще пишете показания за Вашите деяния по време на управлението си.

НО, веднага казвам едно голямо НО и съобщавам на всички, и на журналистите казвам много ясно. Да няма никакви спекулации. „Атака” няма да подкрепи никакво правителство в този състав на този парламент. Казвам го ясно, повтарям го и ще го потретвам и ще го повтарям десетки пъти, колкото пъти е нужно, за да прекратят всякакви спекулации и всички спекуланти.

Ние не можем да имаме нищо общо с ДПС, която за нас продължава да бъде антиконституционна партия. С ДПС работеше ГЕРБ през цялото време. Не пита нито един управник на ДПС по време на своя мандат, нито един министър на ДПС не беше разследван и не отиде в затвора. Нито един от управниците, които вършееха по лесничейства и т.н.

Нито пък някой от БСП от предишни правителства и от по-предишни правителства. Всички те получиха политически чадър. Както получиха политически чадър всички, които се опитваха да смачкват „Атака” през тези години. Защото през цялото време, 4-годишният мандат, ГЕРБ отвътре разбиваше групата на „Атака”, купуваше депутати, крадеше ни и поощряваше отвън други врагове да работят срещу нас.

Това обаче не успя. Това се провали, този план, защото през 2005 Георги Първанов съобщи в един чужд вестник, че ще унищожи „Атака”. През 2006 г. пък Борисов даде обещание в американското посолство, че ще унищожи „Атака”. Е много сте унищожителите на „Атака”, но сте некадърни. Не Ви стигат силите, не Ви стигат уменията, не Ви стига мъжеството и се провалихте. Затова народът каза ясно: „Атака” ще бъде в парламента и ще следи за всичко, което става в правителството и в парламента. Ще бъде контрол, ще бъде гарант на тези хора, които излязоха унижените и оскърбените, техните представители в българския парламент и ние ще браним техния интерес.

Няма да защитаваме лобистки кръгове, както ГЕРБ, няма да защитаваме олигархични кръгове. Нито пък интересите на чужди държави, както правеха всички други партии тук присъстващи в парламента с изключение на „Атака”. Ние сме изключението и ще останем изключение в българската политика. Ние не сме създадени в щабове на генерали, ченгета и посланици. Ние сме създадени от желанието на българския народ и сме автентичната партия, единствената в този парламент. Ще бъдем такава докрай и всички Вие ще се убедите, че ще бъдем такава докрай и ще пресечем тези долни спекулации, които сега вървят, че сме се спогодили с някого. Не, не се спогаждаме с никого, освен с интересите на народа(...)

Сега ще Ви гледам на Вас сеира, и ще бъда контрол и гарант, че няма да изкривите нещо по пътя на интересите - лични, партийни и олигархични. Това ще бъде „Атака”. Гарантирам Ви го и ясно Ви го казвам. Трябва да се направят няколко неща много важни веднага. Да се свалят сметките за ток, имаме тези предложения. Този, който ще бъде премиер и кабинет, ние няма да го подкрепим. Няма да гласуваме и за председател сега, който бъде предложен от ГЕРБ, БСП и ДПС. Няма да предлагаме и зам.-председател, ние не сме за постове в НС, не искаме зам.-председател.

Избирайте си го, имате си достатъчно гласове, народът Ви даде достатъчно мандати, споразумявайте се помежду си, правете каквото трябва да правите в интересите на народа , посипете си главата с пепел, покайте се за това, което правите и си влезте в ролята на народни представители. Направете полезните за България неща, всички ще Ви ръкопляскат и „Атака” ще каже: „Да, правилно”. Ако не ги правите обаче, „Атака” първа ще каже: „Долу! Оставка! Протести и избори”. Първи ще изляза навън и ще проведа протести, ако следващото правителство, което и да е то(...)

Но както виждате, мъдрият и балансиран и много справедлив български народ не допусна в парламента тези, които колонизираха България през 97-ма . Костовци, Сини и др. там разновидности. Не ги допусна. Каквито и усилия да правиха те, каквито и хватки да правиха, каквито споразумения да правиха и да се споразумяваха с ГЕРБ, те не успяха да влязат, защото българският народ вече осъзна, че ние живеем в колониално робство, както пише на кориците на „Плана Сидеров”.

  • Министерският съвет назначи 9 областни управители
  • Ясни са заместниците на социалния министър
  • Орешарски призова НПО–та за критичност в икономическата сфера
  • Държавна субсидия - само за партиите, минали бариера от 4%
  • Нови попълнения в екипа на Кристиан Вигенин
  • Полетът на "Бистришките тигри" отива при главния прокурор
  • Областните управители и зам.-министрите - ясни до края на седмицата
  • 90% от депутатите са настанени в нови жилища, чакат ремонти
  • БСП ще лобира за ОЦК-Кърджали
  • Няма политическо решение за „Белене”, държавата няма пари за централа