„Сергей Станишев е направил своя избор и аз мисля, че той е добър и за него, и за БСП, добър е и за България”. Това каза пред журналисти на Летище „Пловдив” министърът на отбраната Ангел Найденов по повод решението на лидера на левицата да стане евродепутат.

Според него за първи път български представител има възможност да участва в преговори, които са свързани не просто с бъдещето на България, но и с бъдещето на ЕС. „А това е авторитет и за България”, смята Найденов.

„Няма нищо смущаващо в решението на Сергей Станишев”, каза още военният министър. „Няма и елемент на паника, нито на бягство”, добави той. По думите му Сергей Станишев продължава да бъде лидер на БСП и в това си качество има възможност да въздейства върху развитието на политическите процеси в страната.

Министърът бе на летище "Пловдив" по повод на Деня на високопоставени гости на международното учение "Тренировка на европейската военнотранспортна авиация 2014". В него участваха 11 държави-членки на ЕС с 11 военнотранспортни самолети и 8 изтребители "F-16" и "МиГ-29", обслужвани от над 800 военнослужещи от всички държави.