"За ръководството на Министерството на отбраната (МО) е изключително важно да продължим градивния социален диалог в интерес на хората в отбраната", заяви днес министърът на отбраната Ангел Найденов на първата си работна среща с представители на ръководството на КТ "Подкрепа" и на Националния синдикат "Отбрана", стана ясно от съобщение на пресцентъра на ведомството.

В рамките на срещата са били обсъдени политиката по доходите на МО спрямо цивилните служители в министерството, Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната.

Страните са постигнали съгласие, че е необходимо да се търсят решения за повишаване на социалния статус на цивилните служители.

Предмет на дискусии са били и предложения за оптимизиране на дейността на структурите на министерството и за подобряване на политиката за безопасност на труда.

Министър Ангел Найденов е представил промените в Закона за обществените поръчки и Наредбата за специалните поръчки, както и състоянието на търговските дружества-държавна собственост, на които той е принципал.