Независимата Ана Баракова изпадна в нелепо обяснение защо автомобил с нейния депутатски пропуск бе паркиран неправилно в столичен мол. Вчера Порше Кайен с нейното име на предното стъкло бе заснето извън очертанията в полупразен паркинг.

След гонене от журналисти в кулоарите на парламента, Баракова обясни, че скъпият автомобил е на неин познат, когото използва за „транспортна дейност” при нужда. Тя самата дори нямала книжка.

„Тази кола не е моя. Тази кола я ползвам при определени моменти, когато се налага да си осъществя своята транспортна дейност. Тя е на мой познат и го използвам при определени моменти, когато трябва да осъществя транспортна дейност. Аз не я карам колата. В случая шофьорът е виновен и ще си понесе последствието, както се полага по закон. Аз нямам шофьорска книжка”, каза депутатът.

Само преди седмица „Тази сутрин” показа как депутатът от „Атака” Миглена Александрова паркира автомобил със служебен стикер на тротоара.

За да се оправдае, тогава тя обясни, че пропускът е неин, но не тя управлява въпросната кола. Според правилника на парламента обаче пропускът не може да бъде преотстъпван на трети лица.