Около 200-300 души се събраха на протест тази сутрин пред парламента против подмяната в реформата на съдебната система. Те посрещаха депутатите със скандирания.

Хората се организираха в социалната мрежа Фейсбук, след като ДПС предложи нов вариант, който според протестиращите е отказ от реформа.

Хората заплашват с нови протести, като тези от юни 2013-а година, този път срещу ГЕРБ, ако от партията започнат да играят с ДПС по отношение на съдебната реформа.

Искаме мафията в България, която си има държава, да престане да си има и съдебна система, каза пред bTV протестиращ гражданин.

До централния вход на Народното събрание пък имаше контрапротест, където се обявиха за оставката на правосъдния министър Христо Иванов.

Самите демонстранти не успяха да обяснят защо протестират, но предварително беше ясно, че това е контрапротест срещу намеренията за реформи в съдебната система.

Организаторите на контрапроявата, сдружението План Б, ползваха ток от Столична община и раздаваха вувузели и вода на демонстрантите, а протестиращите бяха облечени с тениски с надпис „План Б".