Пълни маси и пълни чинии на връх Коледа и в заведенията. И време за проверки. Столичен ресторант, който беше затворен, след разследване на предаването Хрътките. Една година по-късно "кухнята на ада " е в преобразен вид.

„Сега гледаме мазнината, стара ли е или нова - на пръв поглед всичко е ок”, коментира д-р Силвия Каменова.
В обедния час пик заведението е пълно, а в кухнята инспекторите проверяват най-важното: дали продуктите са в срок на годност.

„Ето тук виждате срока на годност, всичко е беозпасно - в срок до 2013 година”.

Според управителя на заведението обаче тези празници са по-слаби за бизнеса.
Ангел Спасов заяви, че миналата година е била по-силна, имало е повече хора.

На прицела на проверяващите попада и китайски ресторант, където езиковата бариера се преодолява трудно. Мазнината е прясна, но месото в хладилника буди съмнение със специфичен аромат. Затова се взимат проби, от които ще стане ясно дали храната тук е безопасна. А проверките в ресторантите продължават.