Един от основните слуги на политическата класа – Централната избирателна комисия извършва чудовищна манипулация с гласуването за референдум. Това посочва Слави Трифонов в писмо до медиите, след като по-рано днес от комисията обявиха, че около 13 000 гласа не стигат, за да станат резултатите от допитването задължителни.

„Общият брой на гласувалите за референдума е 3 501 220. За да е задължително решението на референдума, са необходими 3 500 585 гласа. Тоест референдумът е успешен и решенията му са задължителни. ЦИК иска да извади 13 792 гласа, за да обяви референдума за незадължителен. Това е нарушение на закона. ЦИК искат да извадят тези бюлетини, защото са били пуснати в урните без плик. Но законът не изисква само действителни бюлетини при отчитане на избирателната активност. А отчита всички гласове”, пише Трифонов.

Според него ЦИК е прекратила изборния ден преди да са гласували всички желаещи, премахнала е печатите от бюлетините и е махнала видеонаблюдението от секциите все в услуга на политическата класа и заради „заповед да саботира референдума”.

„Уважаеми зрители, спите ли? Колко още доказателства трябва да получим, че сме изправени едни срещу други?! От едната страна народът, от другата - политическата класа и техните слуги!”, приключва писмото си Трифонов.

Припомняме, допитването приключи с голяма подкрепа за следните въпроси: "Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?", "Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?" и "Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?"