Министерството на образованието запорира сметките на Медицинския университет
Предложението на Меглена Кунева е било одобрено от финансовия министър Владислав Горанов
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 3
    0
Медицински университет - Ректорат
Снимка: Google maps

Министерството на образованието и науката е запорирало сметките на Медицинския университет, съобщи репортер на bTV.

Предложението на Меглена Кунева е било одобрено от финансовия министър Владислав Горанов. В момента министърът на образованието дава брифинг пред журналисти по повод провелото се скандално Общо събрание в Медицинския университет.

bTV Репортерите: Странно съвпадениеИма ли нещо гнило отвъд златната фасада на Медицинския университет?

По думите на Кунева МОН е научило за въпросното събрание от медиите, като до днес липсва официално уведомление за събитието.

Министерството не е получило нито един документ за избора на нов ректор на МУ.

„Скандален и недопустим е начинът на провеждане на общото събрание. Хвърля сянка върху решенията му. На територията на МУ действа беззаконие, академичната автономия не е произвол”, заяви Кунева пред журналисти.

Вихра Миланова: В касата на Медицинския университет има 85 млн. лв., може за тях да е борбатаТя поясни, че от спорното Общо събрание липса всякаква документация – няма бюлетини то гласуването, няма списъци, няма протоколи

По думите на министъра тя застава на страната на проф. Вихра Миланова, което отговаря на въпроса „Кой днес е ректор на Медицинския университет?”.

Междувременно в столичното следствие тече разпитът на бившия ректор Ваньо Митев, който е обвинен в неизгодни сделки, нанесли значителни вреди на университета. Посочените престъпления предвиждат до 10 години затвор.

  • 3
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре