Хюлия Маджар е била убита с множество удари с тъп предмет в областта на главата, от които е получила силна кръвозагуба. Това сочи заключението на съдебно-медицинската експертиза на трупа на 24-годишната жена. Убийството е извършено в лозов масив, съобщи полицията във Варна.

Трупът на Хюлия Маджар бе открит в събота. Тя напуснала дома си на 31 декември и оттогава е била в неизвестност. Родителите й пък били едни от най-известните предприемачи в родното им село Белоградец.

„Извършват се активни действия по разследването, което се осъществява под наблюдението на Окръжна прокуратура - Варна. Извършителят на деянието се издирва”, съобщават от полицията в морския град с допълнението, че официална информация ще се дава само след разрешение на прокуратурата.

Въпреки това обаче в медиите се завъртяха различни неофициални версии, позоваващи се предимно на „отлично осведомени източници”, най-ярката от които е отвличане с цел откуп.

В казионното си съобщение полицията не отрича пъплещите информации, че от бащата на Хюлия са поискани 300 000 лева откуп.