Като по поръчка, времето през първата половина на август ще бъде предимно слънчево и горещо - много подходящо и за море, и за планина.

Днес максималните температури ще бъдат в интервала от 30°до 35°. Ще преобладава слънчево време с повече облаци, но малка вероятност за валежи в Югозападна България. Слабо захлаждане и температури следобед от 27 до 29 градуса на морския бряг, където ще остане и ветровито.

Снимка: bTV

И през повечето дни от първата половина на август времето ще бъде все така предимно слънчево и горещо. В следобедните часове над планинските райони, а в средата на седмицата - и над цялата страна ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка.

Тази седмица съществени температурни промени не се очакват, но през следващата температурите слабо ще се повишават и очакванията са най-горещите дни да бъдат 12 и 13 август, когато не са изключени и по-високи температури.

Поради бризовия вятър температурите по Черноморското ни крайбрежие ще бъдат традиционно по-ниски - около 30 градуса.

Вятърът през повечето дни ще бъде от изток-североизток, слаб в източните райони до умерен.

Снимка: bTV

Времето в планините ще бъде много подходящо за туризъм - предимно слънчево и топло. В следобедните часове главно над масивите в Западна България ще има временни увеличения на облачността и в отделни дни и на отделни места не са изключени слаби превалявания.

Снимка: bTV

Заради очакванията за все така сухо и горещо време, рискът от пожари остава повишен. Така че, бъдете внимателни, а и не забравяйте, че девизът навсякъде сред природата е "Моята раница е моето кошче".