Над 70 човека от селата Въбел и село Муселиево недоволстват от зачестилите кражби, особено през последната година.

„Почти всички хора тука са крадени. Все на някой нещо му е взето. Кокошка ли е било, там мотори, не знам какво- много работи. Би трябвало да се вземат мерки”, обяснява възрастна дама.

Колегата му кмет на Муселиево Валентин Костадинов пък настоят да ги посети "депутат с инспекторатска проверка на прокуратура и полиция. И депутата да записва какви законодателни промени. Какво е това маломерна кражба?! Знайте ли какво е? Един пенсионер с 200 лева пенсия като му откраднат 10 кокошки и те го казват - то маломерна кражба, ама то това е всичко. Какво прайм ние, нищо не правим", казва той.

Местен жител пък е готов да вземе закона в свои ръце. „Щом не мой полицията, да си прайм ний полиция и ний да си действаме, по закона на линч и това е. Хванем ли го ръка, крак и друг. Не да влизаме ние в затвора и ние да сме виновни. А те са праведни”.

От полицията са образували няколко производства за кражбите. Осем от тях са прекратени, по останалите все още се работи. Въпреки това, хората казват, че те самите подозират кой е извършител или най-малкото подбудител.