В продължение на 41-а седмици през 2012-а музикалният ни TRACKTOP ви представяше артистите, песните, албумите и видеата, които успяваха да ни впечатлят в рамките на 5-6-7-8 дни.

На борда на TRACKTOP-а гостуваха много и много готини изпълнители, затова и никак не ни беше лесно да изберем 10 от тях, които най-много са ни харесали, какво остава да определим най-добрия артист от изминалата година. Затова оставихме тази мъчна задача на вас.

В анкетата "Текст и музика” участваха нашите любимци от TRACKTOP-a през 2012-а:

Mikhael Paskalev
Haim
MS MR
Sixto Rodriguez
Gary Clark Jr.
Crystal Castles
The xx
Bat For Lashes
St. Vincent
Cat Power

Най-много гласове в анкетата събра Микаел Паскалев (Mikhael Paskalev). Запознахме ви/се с Мик в TRACKTOP 16 – той отбеляза излизането на видеото към "Jive Babe", което е снимано в България. Още тогава стана ясно, че Мик е с български корени, което засили любопитството към младия изпълнител и последва по-подробното му представяне в "Музика за четене”.

Второто място в анкетата е за Cat Power. Американката Чарлин Маршал, както е истинското име на изпълнителката, дебютира в TRACKTOP 15 с “Ruin” – парче от последния й албум - “Sun”.

Почетното трето място отредихте на Crystal Castles и Gary Clark Jr.. Слушахме ги в TRACKTOP 30 – няколко дни след излизането на "Wrath Of God" и "Numb" .