Заплашвал ли е полицаи с уволнение, след като не се подчинил на полицейско разпореждане, а по-късно се върнал при органите на реда, за да им търси сметка защо са спрели микробус с „негови хора” – за това е разследван депутатът Александър Методиев, по-известен и като Бат Сали.

Репортерът ни Мария Цънцарова успя да разговаря с него за първи път, след като прокуратурата му поиска имунитета. Според обвинението Методиев е извършил хулигански действия. Неговата версия обаче е доста по-различна.

Според обясненията му полицаите, с които е говорил, не са му се представили и нямали обозначителни знаци на МВР.

Освен това той самият не бил спиран от полицаи за неправилно изпреварване, а само оказал съдействие на свои съграждани, които били спрени от някакви хора, по думите му – мними полицаи. Отишъл на мястото, защото имал задължение като депутат да помага при получени сигнали.

Депутатска карта не съм размахвал, представих се с нея, твърди Методиев.  

По думите му не се представил като обикновените граждани с личната си карта, а именно с депутатската – защото като гражданин нямал право да изисква информация от въпросните „мними служители”, а като депутат – имал.

Той потвърди, че е казвал на полицаите как „след три дни ще се видят цивилни”, но не като заплаха, тъй като това били мними полицаи, а като намек, че щели да се видят след известно време.

Запитан дали е звънял на началника на полицията в Костенец, отговори така:

„Да разбира се, защото ние сме съседи, живеем един до друг на не повече от 200 м. Kато народен представител, като съгражданин, приятел и съсед се обадих на г-н Попов, с когото всъщност си говорим на малките имена...”

 „Това, че съм народен представител и защитавам интересите и правата на моя цигански етнос, не значи, че съм превишил своите права... Ако това е чувство за безнаказаност, няма никакъв проблем, дал съм си имунитета. Ще окажа пълно съдействие на разследващите органи”, каза още Методиев.

Вижте още във видеото: