Среднощен екшън с преследване и стрелба имаше отново в село Галиче. Този път насилието беше срещу семейството на кмета Ценко Чоков, който е в ареста.

В нощта на събота срещу неделя кола на охранителната форма, която семейството на Чоков е наело да пази имотите му, била нападната от четирима маскирани мъже с бухалки.

Нападението – като от гангстерски филм, е заснето от охранителните камери на отсрещната сграда.

В същото време патрул от двама полицаи вижда какво се случва и започва преследване.  Полицаите произвеждат предупредителни изстрели във въздуха, а нападателите се разбягват. Към момента обаче за нападението няма задържани.

Същата вечер колата на охранителите, наети от сем. Чокови, е нападната с тръби и камъни и на друго място – при заведение на един от основните противници на Ценко Чоков – Веселин Попов – Лунгара.

„Охранителите, връщайки се от един от обектите, минават покрай заведението на Веселин Попов, а той и синът му стават и започват да нахъсват другите около тях, започват да замерят колата с камъни и да ги обиждат. Хората дойдоха у нас да кажат, че са притеснени да не се случи нещо през нощта”, обяснява съпругата на Ценко Чоков.  

„Полицията беше е уведомена, а полицаи от Бяла Слатина тръгнаха насам. Докато чакахме полицаите, пред нас спря Лунгара, който започна да ни обижда”, казва още тя.  

След поредни инцидент полицейското присъствие отново е засилено.

За напрежението в Галиче, вижте още във видеото: