„Това, че Великобритания изгони 23–ма дипломати, не е кой знае каква новина. Дипломати се гонят откак свят светува. Това е демонстрация, а не е реакция по същество”, коментира в студиото на „Тази сутрин” бившият външен министър Соломон Паси.  

„Реакция по същество би била, ако Тереза Мей иска да бъде задействан чл. 5 от Северноатлантическия договор (т.е. задействането на колективната отбрана на НАТО)”, посочи Паси.

Той коментира и смяната на държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън, която обвърза не с отношенията между САЩ и Русия, а между САЩ и КНДР.

„Тилърсън имаше собствена политика по КНДР, която Тръмп е казал, че не одобрява. Но позицията на Тръмп не е дипломация срещу дипломация, или оръжия срещу оръжия, а сблъсък на пиар с пиар. Ким Чен-ун каза, че иска да говори с Тръмп като равен с равен, Тръмп го прие, но му постави условия”, коментира Паси.  

„Много отдавна думите в политиката нямат онова значение, което имаха преди 30 – 40 години”, допълни той на забележката че Тръмп и Ким си размениха доста обиди.

Забележете, че Тръмп прави нестандартни ходове – с Ерусалим, със Северна Корея, посочи още Паси.  

Бившият дипломат №1 каза още, че Русия е ударила няколко мощни плесници - за кирилската азбука и Скопие, за Червената армия, която спасила българските евреи и сега с поведението на патриарха към Радев.

Разбра се, че русофилството е колос на дървени крака, каза още Паси.