Семейство от Благоевград осъди общината за неправилно репатриран автомобил. Делото е спечелено на последна инстанция и след повече от година престой на наказателния паркинг, автомобилът ще бъде освободен.

Семейство Домозетски живее паркира автомобила си пред блока, в който живеят. Колата е вдигана от паяк няколко пъти и след плащане на глоба отново паркирана на същото място. До 5 октомври миналата година, когато Димитър и Силвия отказват да платят поредната глоба.
Димитър Домозетски поискал документ, в който е описано какво точно е нарушил, за да може да го обжалва. Отказали му с обяснението, че такъв документ могат да му издадат, когато плати глобата от 40 лв.

Започва съдебна сага, която приключва в полза на Силвия и Димитър.

Решението на съда е, че колата не е трябвало да бъде репатрирана, дори и да е паркирана в нарушение с общинската наредба. Служителите трябвало просто да глобят собственика на автомобила.

Въпреки решението на съда Васил Атанасов от „Паркинги и гаражи” е убеден в действията на служителите си. И подозира магистратите в предубеденост, защото Домозетски е държавен съдебен изпълнител.

С упоритата си битка в съда Силвия и Димитър искат да покажат, че в града има проблем с паркирането – колите са много, а паркинги няма. Дори предлагат ненужния според тях „паяк” да бъде продаден и с парите да се построи паркинг. Ще заведат и ново дело – за пропуснати ползи и нанесени вреди за времето, през което са били без семеен автомобил.