Румяна Арнаудова: Лазар Влайков не е говорил с прокурор, поне не по телефона
Прокуратурата няма отговор на въпроса дали самоубийството в Стрелча е свързано с опасна игра
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Румяна Арнаудова
Снимка: bTV

Разследването за убийството във Виноградец е в начална фаза – назначени са множество експертизи, но нито една не е изготвена, коментира в „Тази сутрин” Румяна Арнаудова, говорителят на главния прокурор Сотир Цацаров.

По думите ѝ от разпечатките на телефоните на Влайков е станало видно, че той не е провеждал телефонен разговор с районния прокурор на Пазарджик, но е възможна интернет комуникация – това ще може да бъде установено след експертно проучване на трите телефона, които Влайков е използвал.

Задържаха и повдигнаха обвинение на Лазар ВлайковПо-рано днес той подаде оставка като председател на общинския съвет в Септември, но заяви, че съвестта му е чиста и няма да говори за стрелбата във Виноградец

Окръжният съд в Пазарджик днес ще гледа постоянната мярка за неотклонение на Влайков.

Според прокуратурата съществува реална опасност Влайков да се укрие или да избяга зад граница, ако бъде пуснат от ареста.

„Към този момент за нас няма категоричен отговор кой е произвел фаталния изстрел във Виноградец – това ще разберем като получим ДНК-експертизата и техническата експертиза. Трябва да си свършим работата, към този момент доказателствата не са достатъчни”, посочи Арнаудова.

Лазар Влайков: Съвестта ми е чиста, няма да говоря повече  Общинският съвет в Септември освободи Влайков от поста председател

„Нямаме информация за това да е имало предишни инциденти с Влайков, за които не е съобщено в полицията. Имало е разследвания срещу Влайков – две, които са били прекратени. По тях главният прокурор разпореди проверка”, каза още тя.

Арнаудова посочи още и че към този момент няма данни и доказателства за разпъван „чадър” над Влайков.

Относно самоубийството в Стрелча Арнаудова заяви, че прокуратурата няма отговор на въпроса дали то е свързано с опасна игра.

Деца от Стрелча: И други играят опасна играПрез целия ден прокурори и психолози разпитваха родителите на самоубилото се момче и приятелите му в квартала

„Нямаме отговор на това, надяваме се след изследването на телефона и компютъра да узнаем какви са били неговите контакти. Експерти от ГДБОП правят проверки и анализи, до този момент не разполагаме с данни детето да е било повлияно от някаква игра. Вчера видеофайловете от телефона му са били предоставени на баща му”, посочи Арнаудова.

Говорителят на главния прокурор коментира и казуса с Калин Митрев. Главният прокурор се е самосезирал по публикациите в различни медии и разпореди проверка на данните, които ще се установяват – за пране на пари и данъчно престъпление.

Главният прокурор нареди проверка на скандала с Калин МитревНАП ще проверява дали са налице данни за данъчни престъпления или пране на пари, а правителството ще изчака позицията на ЕБВР

Вижте още във видеото:

Анкета
Ще се стигне ли до истината за убийството във Виноградец?
Резултати

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре