За любовта няма граници: Младоженци пенсионери
94-годишният Васил и 86-годишната Гинка се венчаха за втори път
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    0
Гинка и Васил
Снимка: btvnovinite.bg

Нито времето, нито съдбата може да заличи една истинска и неподправена любов. Именно това доказват двамата влюбени Гинка и Васил, които са родени в първата третина на XX в., но въпреки това се венчаха за втори път.

„Аз съм този, който те желае за цял живот”. Така 94-годишният Васил се обръща към своята любима.

Тя пък описва своя възлюбен като „най-добричкия мъж на света”. За 86-годишната Гинка той е перфектният мъж…или почти перфектният.

„Малко е стиснат, да не му искаш пари само. Всичко друго е добре”, споделя тя.

Пенсионери се венчаха в село ГлавиницаМладоженците са Марийка и Иван – тя е на 65 г., той - на 75 г.
Гинка и Васил
Снимка: btvnovinite.bg

Историята на влюбените звучи като от филмова лента, но всъщност това е реалния живот. Двамата се срещат за първи път през 40-те години, когато са млади и луди. Любовта между тях пламва веднага и продължава да ги топли и до днес.

„Решихме да се женим и отидохме да се представим на нашите, на моите родители”, разказва Гинка, която по това време е девети клас. Това никак не се харесва на баща ѝ и той напъжда кандидат-зетя си, като му казва, че няма дъщеря за женене.

Това обаче не е краят, а едва началото на любовната история. Гинка и Васил бягат заедно в Пазарджик при неговите родители и в крайна сметка стават семейство.

Как да се снимаме, когато сме на сватбено пътешествие (ГАЛЕРИЯ)Кадрите, които следва да разгледате ще ви вдъхновят за вашия предстоящ меден месец. Забравете за старомодните клишета, време е да изживеете една мечта

Двамата заживяват щастливо, но в един момент голямата любов се пропуква. „Той беше много хубав и много жени го харесваха. Беше наперен офицер…”, споделя съпругата за Васил.

„Той малко се отпусна. И след туй викам, аз пък ще ти кажа как стават тези работи. И като подадох молба за развод, разделихме се".

Младоженци спретнаха традиционна родопска сватба в Смолян (СНИМКИ и ВИДЕО)Всички бяха облечени с народни носии, дори най-малките

Макар и разведени според закона, съдбата не позволява на двамата да се разделят в живота. Близо 40 години по-късно те се събират в дом за стари хора „Гергана" във Варна, където дните им минават в шеги, закачки и взаимна подкрепа.

Любовта на двамата отново пламва, а преди месеци без да се колебаят минават за втори път под венчилото – въпреки, че тя е на 86, а той на 94 години. Сега влюбените са щастливи и се радват отново на съвместния си живот.

  • 2
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре