„Театър пред театъра” привлече над 4500 зрители
За първи път трупата на Народен театър „Иван Вазов”приключи сезона с представления на открито
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Театър пред театъра
Снимка: bTV

За първи път в 113-годишната история на Народен театър „Иван Вазов”, трупата избра да си вземе довиждане с публиката до началото на следващия сезон с представления на открито. За една седмица инициативата „Театър пред театъра”, която включваше пет представления на открито привлякоха над 4500 зрители.

От администрацията на театъра не обявиха конкретни суми, но съобщиха, че са преизпълнили финансовия си план.

Лошото време отложи началото на „Театър пред театъра“Представлението на „Мнимият болен“, което трябваше да се играе днес, ще бъде представено на 8 юли

„Съвсем откровено споделям – това беше рискова идея за нашия екип и аз лично не очаквах подобно посещение”, коментира директорът на Народния театър Мариус Донкин. По думите му, когато са навън, хората се чувстват по-свободни .

Театърът трябва да излезе явно някъде там, където има още повече млади хора”, смята актьорът Васил Драганов. Той призова всички младежи да посещават постановките, като по думите му „това е съвсем друго живо усещане и няма нищо общо с интернет и телевизията”. 

„Следващата година ние ще направим една много по-атрактивна сцена, която ще позволява движения. Ще представим наистина нещо уникално!”, обеща заместник-директорът по художествено-административните въпроси инж. Емил Марков.

Публиката на Народен театър „Иван Вазов” за изминалия сезон е била близо 120 000 души.

 

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре