След проверката в незаконния кучкарник в Маломир – глоба и предписание
Животните едва ли ще бъдат изведени от развъдника, защото условията били „сравнително добри”, казват от Агенцията по храните
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    4
кучкарник, Маломир

След репортаж на bTV за незаконен развъдник на кучета в ямболското село с. Маломир главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка.  

Главният прокурор разпореди проверка след репортаж на bTV за незаконен кучкарникНад 300 кучета от различни породи живеят в едно помещение заедно с крави в ямболското село Маломир

Развъдник извън закона – това показва проверката на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), която започна часове след репортажа на bTV. В него ви разказахме как в селскостопанска сграда до село Маломир стотици кучета живеят с крави зад метална врата.

кучкарник, Маломир

Собственик на незаконният обект е Христо Манолов. Справка в регистрите на БАБХ показва,че семейството има няколко животновъдни обекта, като развъдникът е със статут на кравеферма. Обектът има нарушения и не отговаря на ветеринарномедицинските изисквания, но продължава да работи.

кучкарник, Маломир

Бизнесът носи стотици хиляди годишно. Собственикът предлага кучета от различни породи на цена от 250 до 700 лв.

Търговец на кучета отглежда близо 300 в едно помещениеЖивотните са от различни породи, живеят заедно с крави в незаконен развъдник в село Маломир

Развъдникът ми е законен, категоричен е Христо Манолов.

Според местни хора, ден преди проверката, много животни са били изведени с бус от обекта. В селото обаче се страхуват да говорят и са скептични,че нещо ще се промени.

След проверката на агенцията по храните собственикът ще бъде глобен и ще му бъде съставено поредното предписание. Прокуратурата се самосезира и образува досъдебно производство.

кучкарник, Маломир

На брифинг в Бургас говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова каза,че животните ще бъдат изведени от обекта. Според БАБХ обаче едва ли ще се стигне до това, защото условията при които се отглеждат кучетата били „сравнително добри”.

Природозащитни организации се заканиха да обжалват всяко решение, което ще остави животните там.

  • 1
    4
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре