Малко след 9 часа вечерта в столично заведение влиза момиченце, което продава цветя. Представя се като Джулия Рос и ни обяснява, че нейната майка не знае за бизнеса й, а каквото си изкара -  харчи го за сладолед.

По думите на детето тя изкарва около 40 лева на вечер. След като приключва обиколката по мaсите, се връща с нова версия. Този път има сестричка на 3 години, която е оперирана на левия крак. По думите на детето майка му знае, че продава цветя вечерно време.

След малко се появява конкуренция - възрастна жена, която от години продава цветя по заведенията. Тя разказва, че майката на момиченцето проси с още едно дете на две годинки и половина.

Репортерът на bTV забелязва, че пред заведението има човек, който непрекъснато наблюдава детенцето, но Джулия отрича. В 21:15 вечерта се обаждаме на 112. В 21:40 идва полицейски патрул. Джулия Рос вече продава в съседното заведение.

Оказва се, че майката на Джулия Рос не е вкъщи, а на метри от нея. Детето склонява да заведе полицаите при нея, едва когато те я качват в патрулката, за да я откарат в Първо районно. По думите на майката малката Джулия не проси.

Докато полицаите записват личните данни на майката, се появява и бащата. „Искаш ли да те водя с мен да крадеш, да крадеш за мен и да ми храниш още две деца имам, малки. Не крада, не мамя. Защо ще се излагаме така?”, казва бащата. Според него в Германия никой не спира деца да продават цветя по заведенията. По думите му братчето на Джулия продава само когато се наложи.

Полицаите предадоха детето на родителите му и с това търговията на 9-годишната Джулия Рос приключи - за тази вечер.