Не виждам как курортен комплекс  Св. Тома се облагодетелства от затворения път между Созопол и Приморско. Това каза Радослав Котларов, изпълнителен директор на Св. Тома, за предаването „Тази сутрин” по bTV.

Вчера бариерата на пътя за шофьорския плаж бе премахната, след като лично Бойко Борисов разговаря с кмета на Созопол Панайот Рейзи. По-късно през деня Рейзи каза, че бариерата на Св. Тома, за която се смята, че е незаконна, всъщност спазва всички изисквания.

Бариерата на входа на Св. Тома се намира на стария път между Приморско и Созопол. През 2002 година, този път е изваден от републиканската пътна мрежа и от държавен се превръща в частен.

„Тази бариера е просто вход, преасфалтиран за нуждите на нашия паркинг”, каза Котларов. По думите на му той не знае как така един път се превръща от държавен в частен. „Този имот е в активите на компания „Главболгарстрой” от 20 години”, каза още Котларов, като допълни че не е успял да се подготви за интервюто си.

„Компанията спазва всички законни, етични, морални и екологични норми”, увери Котларов. На въпрос дали ще премахнат бариерата на входа на Св. Тома, той отговори, че „това е все едно да махнете входната врата на дома си”.

Разкопаването на плажа

„Тук не се подготвя строеж, свлачището няма да стане част от плаж. Това е частен имот и нямаме нищо общо с него”, каза Котларов по повод множеството сигнали за разкопаване на плажната ивица.

По думите му от комплекса са наемател на плаж „Дюни Юг” и по договор са задължени да изчистят скалната маса.