За първо лято плаж „Делфин” край Ахтопол вече не е нудистки, защото има нов наемател. Конфликтите между туристи с и без бански обаче не спират. 

Тази година на плажа има зона с чадъри и шезлонги за хора с бански и свободна такава за нудисти. На ивицата се появиха табели с призив за спазване на благоприличие, поставени от новия стопанин Данаил Влаховски.

„Плажът е за нормалните хора и не може чисто голи хора да се разхождат нагоре-надолу”, категоричен е той.

Снимка: bTV



От няколко дена нетърпимостта между бившите ползватели на плажа и сегашният му управител ескалира. 

Дори по време на комунизма такова нещо не е имало. Не е идвала милиция тогава”, оплаква се единият от плажуващите нудисти.
 
Спасителите на единствения пост пък признават, че не правят разлика между плажуващите и са готови да спасят всеки в нужда.        

Плажните услуги на „Делфин” са безплатни, но само за туристи с бански.

От общината в Царево твърдят, че наредба и глоби за нудизъм няма.

„Това, което се случва там е, че една малка група хора вярват, че това е техният плаж. Един наемател вярва, че това е неговият плаж. А истината е, че ако някой трябва да претендира за собственост, това са местните хора, които вярват, че плажът е на всички”, смята кметът на Царево Георги Лапчев.

Според редовно плажуващите на „Делфин” проблемът е на път да ескалира следващите дни, когато се очаква да пристигнат много отпускари и свободно оставената зона може да не ги побере. Те настояват малкият плаж в парк „Странджа” да бъде възстановен в предишния му вид и обявен от държавата за екоплаж.