Добра новина за пътуващите към Гърция - от днес ще бъде пусната за движение отсечката на автомагистрала Струма между Сандански и Кулата. Жители на съседни села плашат с протест ако не бъдат оправени разбитите пътища.

Трасето е дълго около 15 километра. Така движението ще става по-бързо и безопасно и няма да се преминава през населени места. Участъкът ще бъде инспектиран от министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на транспорта - Ивайло Московски. На огледа се очаква да присъства и премиерът Бойко Борисов.

Новото трасе ще бъде открито довечера, но строежът и това, което е останало след него, разбуниха духовете в селата около АМ „Струма”. Според кмета на Чучулигово Андон Карачоров, пътят през селото е напълно разрушен. „В момента нямаме подход към нивите”, каза още Крачоров по повод новата магистрала.

Йордан Ушев, който е местен земеделец сподели, че единственият начин да се стигне до нивите е с нарушение. „С риск опасност за живота си, ПТП- та ние правим рисковани маневри, от едното платно влизаме в другото, правим обратни завои, за да може да стигнем до пътищата полските, които водят до нашите ниви”, допълни още той.

По думите на кмета, разбитите улици в селото са много опасни, тъй като достъпът за линейки е невъзможен. „Изкопаха около метър и половина, за да могат да минават самосвали и при валежи се пълни с вода”, каза още Карачоров.

Жителите на селото заплашиха с протест на новата магистралата ако не се изпълнят исканията им. След завършване на обекта, държавата е поела ангажимент да ремонтира и разрушените по време на ремонта селски пътища.