Пореден случай на побой с участието на сина на скандалния кмет на село Галиче Ценко Чоков. Потърпевшият разказа пред камерата на bTV, че е бил нападнат посред бял ден от Мартин Чоков.

19-годишният студент от Галиче Радослав Илиев се прибрал преди няколко дни в родното село след поредния изпит. Твърди, че кметският син Мартин му се нахвърлил без видима причина на улицата.

„Спира срещу мен, на майка ме псува, мангал ми вика, слиза от колата, аз го питам защо го прави това, той въобще не ми отговори и ме удари. Качи се в колата и каза, че другият път ще бъде повече”, обясни момчето.

След удар с юмрук в лицето младежът, който се възстановява след две операции на главата, пада на земята. Приятел го транспортира до врачанската болница, където е настанен с мозъчно сътресение. Пред стаята го пази полиция.

Илиев казва, че ако беше постъпил в болницата в Бяла Слатина, кметският син Мартин Чоков е щял да отиде да го заплашва.

Късно снощи младежът подписва декларация, че отказва до остане в болницата. Заедно с него оттам си тръгват и полицаите, които го пазели. „Колкото и да ме пазят, не искам да оставам сам, защото ме е страх”, казва той.

Младежът заяви обаче, че ще настоява полиция да охранява дома му. „Защото ме е страх за къщата ми и за живота на моите родители”, каза Илиев.

В края на декември кметският син Мартин отново бе замесен в побой в заведение в Бяла Слатина, но пребитият се отрече от показанията си, а случайно или не видеокамерите от мястото на инцидента се оказаха извън строя във въпросната нощ.