Мъж върна голяма сума намерени пари, а собственикът им ги дари
Георги получава обратно загубената сума, но дарява част от нея за лечението на деца
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 18
    0
Георги и Светослав
Снимка: bTV

Мъж от София намери голяма сума пари, върна ги на собственика им и заедно дариха част от тях на нуждаещи се.

В един студен зимен ден преди няколко месеца Георги отива към банката, за да внесе голяма сума пари. Стигайки до там обаче, той разбира, че ги е загубил някъде по пътя.

Георги

„Нямах представа какво се е случило, нито къде съм ги загубил”, разказва той и обяснява, че не е очаквал някой да му ги върне. Така минава време и той забравя за случката.

Три месеца по-късно обаче Георги разбира случайно, че парите са намерени. Те били върнати в полицията от Светослав, който силно се надявал, че собственикът им ще бъде открит. Мъжът споделя, че дори за миг не си помислил да ги задържи.

Светослав


Така Георги получава обратно загубената сума, но решава да дари част от нея на медицинския център „Деца с проблем в развитието”. Всеки ден там се лекуват над 50 деца с увреждания, които изцяло разчитат на средства от дарители.

„Вярваме, че няма малко и голямо дарение, както няма малко или голямо добро”, твърди председателят  на Фондация „Деца с проблеми в развитието” Анита  Пенчева. Тя споделя, че историята на Свтльо и Георги е много заразителна и се надява да вдъхнови и много други хора.

  • 18
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре