Всичко, което попът казва е лъжа, защото не ни искат. Това каза пред bTV майката на едно от децата, нахлули в църквата в гърменското село Марчево.

По думите на отец Георги в храма влезнала група малки деца, предвождани от по-голямо момче. След като потърсили храна се получило сборичкване. Пострадало е момче, което се е притекло на помощ на свещеника. Това се случвало често, според попа, като веднъж взели и ключовете му за храма и не го пуснали да влезе.

По думите на майката на едно от децата това се случва за първи път и няма да се повтори. Тя твърдо отрече синът й да е участвал в нападенията над свещеника.  

Междувременно ромите в кв. Кремиковци в Гърмен чакат да минат търговете за земята, върху която са постройките им. Те ще закупят тръжна документация от общината, но ги е страх да отидат до града. Твърдят, че представители на общината ще дойдат до кв. Кремиковци да им донесат документите.

Ромите твърдят, че никой все още не им е обяснил как точно да узаконят постройките си след като закупят земята, но са категорични, че нищо няма да събарят, а ще изчакат търговете.

Все още има засилено полицейско присъствие в кварлат Кремиковци в Гърмен, а днес в Стара Загора ще се състои митинг под наслов „Да подкрепим българите в Гърмен”.