Мая Манолова: Съдбата на рудник „Бабино” е под въпрос
Стачката на миньорите от Бобов дол приключи снощи, след като те прекараха три денонощия под земята с настояване да получат заплатите си
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 5
    0
Мая Манолова
Снимка: БГНЕС

„Съдбата на рудник „Бабино”, миньорите и техните семейства е под въпрос. Затова съм тук, защото обещах, че няма да изчезна по други задачи”, заяви омбудсманът Мая Манолова в предаването „Тази сутрин”.

Стачката на миньорите от Бобов дол приключи снощи, след като те прекараха три денонощия под земята с настояване да получат заплатите си. Омбудсманът прекара с тях под земята близо осем часа, като гарант да бъдат изпълнени исканията им.

„Настоявах първо миньорите да получат заплатите си и тогава да излезем, защото рискувахме да бъдем излъгани”, категорична е Манолова. Тя допълни, че ще настоява до последно исканията на миньорите да бъдат изпълнени и да се започнат разговори за запазване на рудника.

Миньорите от Бобов дол спират протеста, вземат заплати По-рано тази вечер пристигна инкасо автомобилът с парите за тях

По време на протеста миньорите, останали в мината, получиха заплахи от ръководството, че ще бъдат съдени заради действията си. Късно вечерта директорът на рудника Красимир Чаврагански беше заплашен с линч и само охраната на рудника го спаси миньорите да не нахлуят в кабинета му.

След това Чаврагански подаде оставката си, заради създалото се напрежение.

Миньорите ще получат заплатите си за месец август и премии, а от социалното министерство обещаха всяко семейство да получи еднократна финансова помощ.

Здравето на всички миньори, прекарали три денонощия под земята, е стабилно. Всички са много изтощени, но се върнаха в мината, за да се срещнат отново с Мая Манолова и да обсъдят с ръководството бъдещот на рудника.

  • 5
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре