Кризисен психолог ще работи с децата от градина „Брезичка” в Бургас
Скрита камера от занималня в една от групите показа, че 5-годишни се възпитават с шамари обиди
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 4
    0
детска градина

Кризисен психолог ще влез в групата в детска градина „Брезичка”, в която със скрита камера са заснети кадри на грубо отношение към децата. От видеото се вижда как 5-годишни се възпитават с шамари и обиди. За децата ще се грижат нови възпитатели.

Скрита камера в бургаска детска градина показа агресия към 5-годишни деца Директорката заяви, че е потресена от кадрите, прокуратурата започва проверка

Една от учителките от кадрите – Милена Иванова, е подала оставка, а другата е в болничен. Оказа се, че тя е има награда от кмета на Бургас за работа с деца със специални потребности. Днес се очаква становището на социалните служби по случая.

Родителите на децата, гледали видеото, са в шок. Те признават, че са усетили промени в поведението на децата – проявявали агресия, не искали да ходят на детска градина, започнали да използват нецензурни думи. Твърдят, че са подавали сигнали, но не срещнали разбиране от ръководството на градината.

Директорката на детската градина твърди, че не е знаела за проблемите в групата и никога не е чувала крясъци и бой от занималнята на тази група. Същото казват и другите възпитателки от градината.

Ще има ли наказани за агресията срещу деца в градина в Бургас?Родители поставили камера в занималнята, след като подавали сигнали за агресия, но не срещнали разбиране

В община Бургас пък не са постъпвали сигнали срещу градината, каза зам.-кметът Йорданка Ананиева.

Според психолога Маргарита Бакрачева причината за тези инциденти е фактът, че се подценява ролята на психолога в детските градини.

Ако детето се връща притеснено от детската градина, родителят няма как да не види промените в поведението – мълчание, проблеми със съня и храненето, агресия, каза психологът.

Председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева вижда проблем в липсата на постоянна програма за обучение на учителите.

Тя призова и за повече контрол – местната и централната власт да правят по-често проверки в детските градини.

  • 4
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре