6-членно семейство да живее със 160 лева на месец и отглежда 3-седмично бебе без ток и течаща вода във Врачанското село Манастирище. Семейството е получило наскоро помощ благодарение на студентката по право от Софийския университет Радостина Хаджийска.

Радостина е научила за историята на семейството в социалните мрежи, проверила е лично дали наистина тези хора живеят в мизерия и е организирала дарителска кампания.

Снимка: bTV

3-седмичната Росица е второто дете на Лазаринка Горанова, която е умствено изостанала. За тях се грижи баща й Емил Горанов и разчитат на социалните помощи за по-голямото дете от 167 лв. и лелята на децата. Стигна се дотук, защото нямаме пари за гинеколог, обясни Емил Горанов. По тази причина Лазаринка е родила второто си дете вкъщи.

Снимка: bTV

Социалният работник Цецка Петрова твърди, че в момента децата не са в риск – грижите за голямото е поела лелята, вероятно ще поеме и грижите за бебето. Майката няма капацитет за родител, признава Петрова.

Ако искате да помогнете на семейството може да се свържете с Емил Горанов на тел. 0886055632 или на адрес: с. Манастирище, общ. Хайредин, ул. Калето 16, п.к. 3354.