Граждани протестират срещу застрояването на Морската градина в Обзор
Мястото може да се превърне в задния двор на 6-етажен хотел
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Протест в Обзор
Снимка: bTV

Десетки граждани излязоха на протест срещу застрояването на Морската градина в Обзор, която има опасност да се превърне в задния двор на 6-етажен хотел.

Мястото, предвидено за застрояване, обхваща над 600 кв. м, купени само за около 45 лв. за кв.м.

Сделката става преди повече от 10 години. Местните хора обаче разбират за нея едва през 2015 г., когато в кметството получават писмо от новите собственици.

Има ли риск от презастрояване край Приморско?Природозащитници се обявиха срещу новия устройствен план, екоминистерството увери, че защитените зони няма да бъдат нарушени

От тогава се водят дела между община Несебър и инвеститорите. На последното дело Административният съд в Бургас отсъди в полза на частниците, като посочи, че парцелът е бил предвиден за бар, а не за парк.

Парцелът навлиза в пясъка, а това е изключителна държавна собственост, заяви кметът на Обзор Христо Янев. По думите му държавата трябва да се намеси и да защити имуществото си.

Подготвили сме комплект от документи, които тази седмица ще връчим на президента, премиера и на главния прокурор, обеща още той.

Все още не е издадено разрешение за строеж. Очаква се решението на Върховния касационен съд.

Хората са събрали над 1300 подписа. Настояват сделката да бъде обявена за нищожна. Готови са в разгара на лятото да блокират пътя за Варна

bTV опита да се свърже с инвеститорите и адвоката им, но те отказаха контакт. Те не присъстват и на делата.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре