Четирима българи ще изминат най-дългия автомобилен път на Земята като част от ескпедиция „Панамерикана”. Те ще пътуват от град Прудоу Бей в Аляска до Ушуая в Аржентина – града, известен като Края на света.

Панамериканската магистрала е най-дългият автомобилен път на Земята. Той свързва Северна и Южна Америка и преминава през джунгли, вулкани и пустини. Магистралата преминава през 14 страни сред които САЩ, Мексико, Гватемала, Хондурас, Никарагуа, Перу и Еквадор. Дължината му е 30 000 км, а да тръгнеш от единия му край и да стигнеш до другия е истинско изпитание на духа.  

Снимка: bTV

Щерю, Георги и Руми са съответно адвокат, фотограф и екскурзовод, които скоро ще станат първите българи изминали целия път с автомобил. В САЩ ги очаква и Михаил, който ще осигури автомобила.

„Това е най-дългият път на планетата, преминава през всички климатични пояси”, разказва Щерю.

Снимка: bTV

„Когато достигнем финалната точка на това пътешествие, може би и за трима ни ще се отвори един път, който тепърва ще започне”, споделя Георги. Той разказва, че целта му е да открие неразказани истории, които да представи по художествен начин.

Ентусиастите заминават на 25 юли и ще се върнат на Коледа. 

Очаквайте специални репортажи от най-интересните места, които ще посетят пътешествениците, скоро в предаването „Тази събота и неделя”.