Веселин Марешки: Беше ми предложено да участвам в сделката за ЧЕЗ
Той призова да се провери информацията, че и лидерът на БСП Корнелия Нинова се е опитвала да влияе на сделката
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 5
    10
Веселин Марешки
Снимка: bTV

И на мен ми предложиха да участвам в сделката за ЧЕЗ, но отказах, защото не разбирам от този бизнес. Това обяви в предаването „Тази сутрин” лидерът на „Воля” Веселин Марешки. Предложението дошло от консултанти, уточни той.

Нова обвинения между управляващи и опозиция, този път – заради ЧЕЗ (ОБЗОР)БСП обвини премиера Бойко Борисов, че стои зад сделката, управляващите определиха твърденията като „откровени лъжи“. Двете политически сили се сблъскаха и на тема финансира ли Българската банка за развитие покупката

Според него трябва да се провери дали правителството е оказвало натиск върху кандидатите. Иначе в сделката нямало нищо притеснително.

И той смята, че нямам как правителството да не е знаело за продажбата на най-голямото дружество в страната.

Марешки призова да се провери информацията, че и лидерът на БСП Корнелия Нинова се е опитвала да влияе на сделката за сметка на друга кандидат.

Кой стои зад сделката за ЧЕЗ и има ли рискове за държавата ни?Купувачът на активите ще вземе сумата по арбитражното дело, което ЧЕЗ води срещу България за стотици милиони, твърди експертът Иван Хиновски

Той обвини БСП, че се държи неуважително и невъзпитано към купувача като я нарича „Гинка от Пазарджик”.

Той потвърди, че депутатите от неговата група са били заплашван от социалистите, че ако подкрепят оставката на Валери Жаблянов като зам.-председател на БСП, те ще поискат оставката на Марешки от същия пост. Заплахата отправил Славчо Велков.

Вижте целия разговор във видеото:

  • 5
    10
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре