Унищожителна социалистическа критика към проекто-кабинета
Министрите на ГЕРБ са претоплена манджа, Бог да пази икономиката от Лукарски, двама от вицепремиерите са ненужни
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 7
    3
Георги Кадиев
Снимка: Ладислав Цветков

На брутална критика подложи предложените структура и състав на правителство социалистът Георги Кадиев. В сряда пред bTV той заяви, че декларацията на кабинета е детско-юношеска литература, а  единственото хубаво нещо е да се даде социалното министерство на лява партия.

ГЕРБ и РБ договориха: Борисов премиер, 18 министри и трима вицепремиериАБВ влиза във властта

Отчаян съм от правителството. Структурата с трима вицета е излишна. Двама вицепремиери ще са без портфейли, от тях няма смисъл. Единственият, от когото има смисъл, е Дончев. Еврофондовете са при него. На Кунева са й търсили място, смята той. Прекалено много са министрите, прекалено надут кабинет, представям си колко зам.-министри ще има, продължи Кадиев.

Кои ще бъдат вицепремиерите на БорисовСпекулациите се въртят активно от няколко дни


Бог да пази българската икономика, ако Лукарски я управлява, заяви социалистът. Според него Лукарски не е подготвен за този ресор. „За да бъдеш министър трябва да знаеш колко етажа има министерството. Не може един ден министър на спорта, на другия на транспорта”, изтъкна той. Въпреки това заяви, че е Лукарски му е симпатичен...с нелепостите, които говори.

От страна на ГЕРБ министрите са претоплена манджа, хората излязоха срещу тях на улицата, коментира Кадиев.  

Борисов взел „най-тежкото решение в живота си”Кандидатът за премиер вижда в номинацията си „единствения шанс да опитаме да стабилизираме държавата”


Той е разочараван, тъй като е смятал, че този кабинет ще скъса с модела „Пеевски”, а се оказало, че в състава му има близки до Пеевски хора. Кадиев не посочи директно никого, но намекна, че визира основно Владислав Горанов, който е посочен за финансов министър.  

Затварянето на КТБ е лош вариант, коментира още той, Кадиев и потвърди, че се е срещал с Цветан Василев през юни месец. „Срещал  съм се с 99% от българските банкери; с г-н Цветан Василев съм се срещал през лятото; въпросът е не с кого съм се срещал, а какво си правил, аз не съм взел никакви пари от неговата банка, компанията ми има 5% акции, които ще загубим”, каза Кадиев.

  • 7
    3
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре