Бившият депутат от БСП и лидер на „Движение 21” Татяна Дончева заяви пред bTV, че общината в Пазарджик се управлява от Делян Пеевски и кмета Тодор Попов. Коментара си пред bTV тя направи в контекста на показното убийство на Татяна Стоянова, която бе PR и началник на кабинета на кмета.

Изразявайки съжалението си за случилото се, Дончева добави, че разстреляната жена е имала важна роля в градското управление. По думите й Стоянова е била човекът, който се е разправял с общинските съветници, които на са взимали "правилните решения".

Трябва да се отбележи, че Делян Пеевски е неизменен водач на листата на ДПС в Пазарджик на изборите за национален и европейски парламент.

Тезата на Дончева се различава от първоначално лансираната от прокуратурата версия, че убийството на Стоянова е лично.

По думите на Дончева убийството в Пазарджик, както и това на семейството в София от преди седмица, приличат на екзекуции заради неизпълнени задължения, за които са взети много пари. Дончева смята, че екзекуцията в Пловдив на Димитър Стоянов – Лудия се различава от случаите в София и Пазарджик. „Супер спортист със заложна къща и с възможности със сила да си събира дълговете сочи нещо друго”, заяви тя.

По думите на Дончева и трите убийства се различават от т. нар. мутренски разстрели. „Когато бяха мутренските времена, се стреляха мутри срещу мутри или определени хора от прехода биваха убивани, за да нямат възможност за влияние върху политическия и икономическия живот на страната”. 

„Когато не можеш да получиш справедливост по законния ред, я търсиш по незаконния. Това идва да покаже, че съдебната реформа трябва да бъде пред скоба”, обясни Дончева.

Според нея правителствата досега са имали погрешен подход при осъществяването на съдебната реформа. „Тъй като това е голяма хапка, много правителства го вадеха като приоритет и започваха да работят. Те обаче искаха да подчинят съда и смятаха, че са си свършили работата с назначаването на главен прокурор или шеф на голям съд”, добави тя.