Не само аз и Георги Петров сме недоволни, че не получаваме хонорари, когато сме наети да пеем. По-голямата част от колегите в хор „Йоан Кукузел” са на същото мнение, но не мога да отговарям, че ще го изкажат гласно. Това заяви пред „Тази сутрин” вторият напуснал хорист Стоян Малинов.

„Първоначално мислех да преустановя временно участието си в хора, докато се урегулират финансовите въпроси”, коментира той, като заяви, че импулс му е дал напускането на колегата. Думи на диригента Димитър Димитров, че съставът се разграничава от Георги Петров обаче са довели до крайното му решение да напусне хора след 23 години стаж в него.

„Аз не се разграничавам от Георги Петров, а от ръководството, затова напускам”, посочи Малинов. „По-голямата част от колегите са на същото мнение, но не мога да отговарям, че ще го изкажат гласно”, каза още той.

По думите му хористите са обсъждали дали ще получат хонорар за участието в Париж, като контактното лице от хора няколко пъти е заявило, че ще постави въпроса пред министерството. „В последния момент разбрахме, че няма да получим коментар и това възмути всички ни”, заяви Малинов.

„Нямам спомен някой от нас през тези 23 години да е бил срещу парите. Диригентът каза, че ние не сме за парите, но никой не е и против”, заяви хористът и допълни, че не за първи път се случва хорът да пее без хонорар.

„Когато министърът иска нашата работа, тогава той трябва да плати. Нима той, като човек на изкуството, е работил без пари”, попита Стоян Малинов. И добави: „Когато аз отида в магазина, понеже съм певец никой не ми дава даром. И аз не се чувствам обиден, защото ми искат пари”. Не е въпрос на патриотизъм да пееш без пари, отбеляза той.